İnternet, Kitaplar ve Televizyon


0

Google‘ın mühendislerinin katıldığı bir panelde tahminlerine göre dünya üzerindeki bilgilerin yalnızca %20’sinin internette bulunduğu belirtilmişti. Başta Google ve Wikipedia olmak üzerine tüm internet devlerinin en büyük amaçlarından biri bu bilgilerin tümünü internette insanlığın hizmetine sunabilmek. Fakat teknik olarak bu pek mümkün gözükmüyor. Çünkü internet dediğimiz ağın tüm dünyayı sarabilmesi için teknik alt yapı gerekiyor ve birçok ülkede özellikle de Afrika ve Uzak Doğu ülkelerinde ağır işleyen bürokrasi bu alt yapının kurulmasına izin vermiyor.

İnternet geliştikçe ve hayatımızda yer edinmeye başladıkça çatlak sesler bundan sonra kitapların ve kütüphanelerin artık işlevini yitireceğini ve yalnızca internetten tüm bilgilere ulaşabileceğimizi söylemeye başlamıştı. Bunun pek de mümkün olmayacağı yavaş yavaş anlaşılmaya başladı. İnternet gelecekte de kitapların yerini almak yerine, kitaplarda olmayan bilgileri de sunarak onlara destek olacağa benziyor.

Aslında internet YouTube‘un da açılmasıyla beraber kitapların değil de, televizyonun ve radyonun yerini almaya başlıyor. Artık bir sanatçının(?) ün yapabilmesi için kliplerinin milyonlar tıklanması gerekiyor. Öykü&Berk örneğinde olduğu gibi internet kendini gösterebilmek için biçilmiş kaftan. Bunun yanında Google’ın internet üzerindeki reklam yayıncılığıyla kazandığı para, dünyanın birçok ülkesinde o ülkenin büyük televizyonlarının kazandığı reklam paralarını geçmeye başladı bile. Bu büyük potansiyeli farkeden bütün portallar hemen kendi Tv’lerini açtı elbette. Bunun yanında sadece internetten yayın yapan televizyonların sayıları da gün geçtikçe artmakta.

İnternetin gelecek yılları daha görsel, daha eğlenceli olacak gibi gözüküyor. Kim bilir belki de gelecekte televizyon diye birşey olmayacak…

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir